Notitie strook

Online groepsprogramma Kickstart Your Business

Krijg een helder idee van jouw ideale klant en aanbod
Ben je net gestart, klaar om ervoor te gaan, maar heb je eigenlijk nog geen idee wie jouw doelgroep is? Of ben jij al een paar maanden in bedrijf, maar geven jouw huidige opdrachtgevers jou niet het enthousiasme waar je op gehoopt had als eigen baas? 

Je bent een echte go-getter die staat te springen om klanten te helpen en een succesvol bedrijf te runnen. Je zit vol ideeën over hoe je jouw klant kan bedienen, en dagdroomt stiekem al over die tevreden klanten die anderen enthousiast over jou zullen vertellen.

Maar in realiteit ben je daar nog niet. Je merkt dat je moeite hebt om jouw doelgroep te bepalen, niet weet waar die zich bevindt, of hoe je in gesprek komt. Laat staan hoe je gaat ontdekken wat jouw klant nou precies wil en hoe je jouw aanbod vormgeeft en in de markt zet.

Of je bent al in bedrijf maar je piekert je suf omdat het binnenhalen van klanten wat zo soepeltjes verliep tijdens de opstartfase van je bedrijf opeens niet meer zo moeiteloos gaat.

In het Kickstart Your Business online groepsprogramma leer ik jou hoe je binnen 3 weken jouw ideale klant vindt, een gepast aanbod maakt, en ervaart of er een match is tussen jou, jouw klant, en jouw aanbod.
Tell me more!
"Dankzij Mireille heb ik mijn horizon verbreed en een nieuwe doelgroep ontdekt waar ik niet eerder aan had gedacht. De sessies gaven me inspiratie en ontzettend veel positieve energie."
Aleksandra
Aleksandra
Kledingontwerpster

Herken je dit?

Mireille kaarten

Jij wilt...

Dan is dit jouw cursus
"There are no short cuts to any place worth going"
- Beverly Sills

Wat is het resultaat?

"Mireille's cursus heeft mij geholpen om een bevestiging te vinden in wat ik doe. Een wekelijkse afspraak gaf een stok achter de deur om ook werkelijk stappen te ondernemen."
Marjon
Marjon
Reisadviseur Aviadi Travel
Ideeen plan

Wat krijg je?

Het resultaat? Vol vertrouwen en goede energie timmeren aan het bedrijf dat jij voor ogen hebt!
"Ik ben super enthousiast over het format, en vond het heel chill dat het een korte cursus is. Mireille's enthousiasme is aanstekelijk!"
Nanja
Nanja
Oprichtster stichting Women Stake the World

Wat gaan we doen?

We gaan in een groep stapsgewijs aan de slag om jouw ideale klant te bepalen, een mooi aanbod te bedenken, en een bijpassende pilot op te zetten. Een pilot is een klein experiment om te testen of jouw service aansluit op de verwachtingen van jouw klant. Gedurende de sessies geef ik persoonlijke feedback op je opdrachten en door te leren hoe andere deelnemers hun opdrachten aanpakken krijg je inspiratie om je eigen plan de campagne te optimaliseren. Via een vriendelijke schop onder de kont van mij gedurende het traject heb jij binnen 3 weken je eerste ideale klantpilot opgezet.
Let op: Het is van belang dat je je huiswerk maakt, want anders kom je niet lekker mee in de daaropvolgende sessie. Blok dus gelijk genoeg tijd in je agenda om je huiswerk te doen.

De investering van deze cursus is 449 euro ex BTW. Als je je huiswerk netjes doet verdien je (een deel van) die investering gelijk terug tijdens je pilot, afhangend van het type service dat jij aanbiedt.
Notitieboekjes

Deze cursus is voor jou als je

Deze cursus is niet voor jou als je

"Tijdens de training van Mireille werden we uitgedaagd om een stapje verder te gaan dan alleen te denken over onze ideale klant. Juist ervaren. Kijken, vooral voelen of het klikt. Word ik er blij van? En de ander ook? Wat vind ik zelf belangrijk? Waar is behoefte aan?"
Leonie
Leonie
Woordenbrij Ontrafelaar

Dit traject werkt met rondes

Deze cursus werkt met rondes. De volgende groep start op maandag 18 oktober 2021 om 09:30.

Waarom werken we in een groep? Werken in een groep met gelijkgestemde startende ondernemers die net zulke doorpakkers zijn als jij, helpt om elkaar te inspireren en motiveren. Door elkaars plannen te horen kom je zelf weer op nieuwe ideeën. De opdrachten tijdens de groepssessies zijn het zetje voor jouw huiswerk dat je gedurende de week zelf oppakt en uitwerkt.

Voordat je een besluit neemt, laat ik je dit vertellen:

Het aantrekken van nieuwe klanten zal niet op miraculeuze wijze gebeuren. De cursus is kort, dus dat betekent dat je gedurende die korte periode flink aan de bak moet 💪. Het resultaat hangt af van de moeite die je erin stopt om de opdrachten en het huiswerk te maken. Als je netjes tijd reserveert voor huiswerk kom je prima mee tijdens de sessies en draai jij binnen 3 weken jouw eerste pilot.
Mireille danone

Waar je op kunt rekenen

Positive vibes

Een flinke dosis positive vibes

Als je de reviews wilt geloven!

Vriendelijke schop

Een vriendelijke schop onder je kont

Voor het vinden van jouw klant en een passend aanbod zul je je mouwen op moeten stropen en ik help je daar graag bij

notitieboekjes

Inspiratie van de groep

De hele groep zit in hetzelfde bootje en zal jou inspireren om jouw eigen idee te finetunen

Dit zeggen mijn klanten over mij

Ik wilde graag zelf de invulling aan mijn ideale klant geven. Dankzij de sessies met Mireille ben ik tot besef gekomen waar mijn ideale klant werkelijk behoefte aan heeft. Dankzij Mireille heb ik mijn horizon verbreed en een nieuwe doelgroep ontdekt waar ik niet eerder aan had gedacht. De sessies gaven me inspiratie en ontzettend veel positieve energie. Ik raad de cursus met Mireille aan aan elke startende ondernemer die zoekende is naar haar doelgroep!
Aleksandra
Aleksandra
Kledingontwerpster
Ik ben super enthousiast over het format, van de Kickstart Your Business cursus en vond het heel chill dat de cursus kort is. Mireille's enthousiasme is aanstekelijk en ik vond het werken met het online whiteboard heel waardevol.
Nanja
Nanja van Rijsse
Oprichter stichting Women Skate the World
Mireille is enthousiast en heeft een aanstekelijke energie, die je gelijk tot actie aanzet. De Kickstart Your Business cursus zit goed in elkaar en heeft duidelijke thema's en bijbehorende opdrachten. Het is van begin tot eind echt actie gericht en dat is fijn. Je weet waar je aan toe bent en je boekt resultaat.
Ostara Ontspanningscoach
Ostara
Ontspanningscoach
De Kickstart Your Business cursus was voor mij vooral heel tof om andere vrouwelijke ondernemers te ontmoeten met hele bijzondere en inspirerende ideeën. Mireille is motiverend en begripvol, maar stelt ook de kritische vragen die soms liever niet hoort, maar wel nodig hebt. Deze training heeft mij geholpen om een bevestiging te vinden in wat ik doe. Het is echt iets wat bij mij past en waar ik mijn tijd en energie in wil steken. Een wekelijkse afspraak gaf een stok achter de deur om ook werkelijk stappen te ondernemen. Als er een vervolg training komt, ben ik er graag bij!
Marjon
Marjon
Aviadi Travel
Tijdens de training van Mireille werden we uitgedaagd om een stapje verder te gaan dan alleen te denken over onze ideale klant. Juist ervaren. Het klinkt als een open deur. Toch was deze stap volledig aan me voorbij gegaan. Letterlijk in gesprek gaan met mensen. Kijken, vooral voelen of het klikt. Word ik er blij van? En de ander ook? Wat vind ik zelf belangrijk? Waar is behoefte aan? Mocht je nu net dat steuntje in je rug willen, sluit je dan aan bij Mireille's training!
Leonie
Leonie Wouters
Woordenbrij Ontrafelaar

Natuurlijk kun je het eerst zelf proberen

Als je denkt: ik probeer het toch liever eerst zelf, waarom heb je dat dan nog niet gedaan? Die bron van nieuwe klanten vind je niet zomaar. Hoe ga je er zelf voor zorgen dat die ideale klant jou ontdekt? Hoe ga jij een service aanbieden waar jouw klant om staat te springen? Hoe zorg jij voor meer plezier in je werk, meer energie en voldoening uit je bedrijf?

Dankzij mijn talloze gefaalde avonturen met als grootste mislukking een app waar ik een jaar aan heb gewerkt om er vervolgens achter te komen dat niemand daar op zat te wachten, ben ik jouw partner in crime om eens kritisch met jou mee te kijken en jou verder te helpen met het opzetten van je droombedrijf.
Mireille Marktplaats

Even voorstellen

Ik ben Mireille en ik heb de afgelopen jaren enorm vaak gefaald in het opzetten van nieuwe bedrijven. Na het meer dan 10 keer te hebben geprobeerd zonder succes, ontdekte ik een paar patronen waar het steeds fout ging: ik pakte iets op wat niet bij me paste, dacht te groots, had bijna nooit m'n doelgroep helder, interviewde meestal alleen vrienden en familie en keek niet buiten m'n kring, luisterde niet naar opmerkingen in de bijzondere gevallen dat ik het wel buiten m'n vertrouwde kring zocht, en probeerde mijn product of service door de strot van m'n klant te duwen, omdat ik danwel een helder idee had van hoe m'n service eruit moest zien, danwel het product al klaar had en ik het 'gewoon even' wilde gaan verkopen.

Inmiddels weet ik dat het zo niet werkt ;-). Het gaat juist om klein beginnen met iets waar jij blij van wordt, je klant helder hebben, weten waar zij over piekert, een gepast aanbod bedenken, en continue aanpassen en optimaliseren. Door snel te testen en tweaken kan je een geweldige service lanceren die past bij jou én jouw ideale klant, om zo on your terms jouw droombedrijf uit de grond te stampen.

Met de inzichten van m'n startup avontuur, talloze mislukte experimenten, en deelname aan verschillende Startup Weekends, Hackathons, en startup incubator programma's, leer ik je om doeltreffend een klant te vinden waar jij écht blij van wordt, te ervaren of de mix van klant en aanbod zo ideaal is als je voor ogen had, en te begrijpen hoe je meer van die klanten vindt als het een match blijkt te zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vindt de cursus plaats?
De cursus vindt online plaats via beeldbelmeetings.

Is het een groepssessie?
Ja! Samen met een klein groepje startende ondernemers die in hetzelfde bootje zitten als jij gaan we drie weken aan de slag. Tijdens de sessies denk ik met je mee over jouw concept, geef ik je tips, en krijg je inspiratie door de aanpak van anderen te horen. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke motiverend om met gelijkgestemden aan de slag te gaan!

Hoeveel tijd dien ik te reserveren voor huiswerk gedurende de cursus?
Naast de groepssessies is er voorafgaand aan de cursus een kleine huiswerkopdracht. Reserveer hier een uur voor. Reserveer tijdens de cursus ongeveer 4-6 uur per week. Het resultaat dat je behaalt hangt af van jouw inzet om je huiswerk te doen.

Kan ik meedoen als ik fulltime een baan in loondienst heb?
Dat kan, maar er zijn enkele kanttekeningen. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je je huiswerk inplant gedurende de week. Let op: gesprekjes met jouw potentiële doelgroep zullen waarschijnlijk grotendeels overdag plaatsvinden. Als je een drukke baan hebt waar je je werk niet deels naar de avond kunt verschuiven, raad ik de cursus af.

Hoe worden de sessies georganiseerd?
We gebruiken een online whiteboard om opdrachten te maken en makkelijk feedback te kunnen geven op elkaars ideeën. Voorafgaand aan de cursus geef ik je een kleine opdracht om jezelf bekend te maken met Miro (geen zorgen, het is een gebruiksvriendelijke tool die je ook zult snappen als met computers werken niet je sterkste punt is!).

Hoe houden we gedurende de cursus contact met elkaar?
We houden contact via een besloten Facebook groep. Hier kunnen we elkaar contacten voor het opzetten van interviews indien er in de groep mogelijke ideale klanten zitten, en moedigen we elkaar aan om te knallen! Ook al ben je geen fan van Facebook, gedurende de cursus is het je beste vriend en zal ik regelmatig inchecken om te checken op voortgang ;-).

Wat als ik geen Facebook account heb?
Dan raad ik je sterk aan om voor de cursus een Facebook account aan te maken.

Wat als ik m'n huiswerk niet af heb voor de start van de volgende sessie?
Dan is het lastig meekomen met de rest! Gedurende de sessies krijg je opdrachten die gebaseerd zijn op het huiswerk dat je de week ervoor hebt gekregen. Zorg dus dat je genoeg tijd reserveert om je huiswerk af te maken voor de start van de volgende sessie.

Je hebt tot hier gelezen...

Dan ben je dus geïnteresseerd. Waar wacht je nog op? Stop met twijfelen en doe mee! Ga op zoek naar jouw ideale klant, bedenk een aanbod en ervaar zelf of er een match is tussen jou, jouw ideale klant, en jouw aanbod!